Substratul este un element extrem de important pentru acvariu, mai ales pentru acvariile in care exista multe plante. Chiar daca este tentant sa adaugi niste pietris bine spalat, dar gasit in spatele blocului, iti recomandam sa te gandesti bine inainte de a face asta si sa alegi cu atentie substratul, in functie de pestii si de plantele pe care ti le doresti in acvariu.

Chiar daca impresia generala este ca substratul este format doar din pietris, acesta trebuie sa contina ceva mai multe elemente. In primul rand, este foarte importanta existenta unui incalzitor de substrat. Pus sub substratul propriu zis, acesta are rolul de a simula cat mai bine mediul natural, unde nisipul este cu 2, 3 grade Celsius mai cald decat apa.

In al doilea rand, substratul trebuie sa contina un strat fertilizant. Acesta este foarte important, mai ales in cazul in care acvariul este unul care contine plante. Daca nu doresti plante sau daca optezi pentru plante din plastic, acesta poate fi omis.

Ultimul element este, evident, pietrisul. Acesta trebuie ales cu cea mai mare grija, pentru a nu fi daunator din punct de vedere chimic. De asemenea, este recomandat pietris rotunjit, pentru a nu rani pestii.

Este esential ca in momentul in care instalati un nou substrat, sa introduceti si bacterii speciale pentru acesta. Acestea se vor activa la contactul cu apa si vor crea din substrat un filtru biologic.

Pretul pentru un substrat de buna calitate incepe de la 15-20 de lei si poate ajunge la 160 de lei, daca acesta este necesar pentru acvarii de peste 100 de litri. Poti alege intre un substrat neutru sau un substrat direct nutritiv pentru plantele din acvariul tau. Cel mai important este sa combini cat mai bine utilul cu placutul si, pe langa partea estetica, substratul sa fie si sanatos pentru pesti si plante.

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro