Sterilizatorul UV este un alt element foarte important pentru acvariul tau. Montat la exteriorul acvariului, acesta are rolul de a distruge microorganismele nedorite si sporii de alge. Un sterilizator UV tine sub control bacteriile din apa si mentine pestii cat mai sanatosi.

Practic, rolul lui este acela de a prelua sarcina pe care o are Soarele in natura.

Are un efect extrem de puternic asupra apei verzi, curatand in timp record bacteria care coloreaza apa in acest fel. Este recomandat sa montezi sterilizatorul la 3 saptamani dupa ce ai montat acvariul, timp in care mediul de viata a fost deja creat.

Sterilizatorul UV nu trebuie folosit decat cateva ore pe zi, deoarece poate avea efecte nedorite asupra fertilizantilor pentru plante. Pentru asta, este recomandat ca, odata cu el, sa achizitionezi si o priza pe care sa o poti programa, si astfel, nu va mai trebui sa stai cu grija pornirii si opririi acestuia. De asemenea, il poti lasa sa functioneze doar cate 2-3 ore, de preferat noaptea. In acvariile fara plante insa, sterilizatorul poate fi folosit non stop, deoarece nu are cui sa dauneze. Iti recomandam totusi un acvariu cu plante, deoarece acestea au rolul de a oxigena apa.

Pretul pentru un sterilozator nu este chiar mic, acesta incepand de la 200 de lei si ajungand pana la cateva mii de lei. Cu toate astea, in cazul in care ai un acvariu de dimensiuni mari, sterilizatorul UV este un element esential care poate face viata din acvariu extrem de placuta, atat pentru pesti cat si pentru plante si nevertebrate.

Fiind destul de costisitor pentru buzunar, multi posesori de acvarii isi construiesc singuri sterilizatoarele UV. Nu este recomandat sa faci asta, deoarece daca nu este construit cum trebuie, acesta poate face pagube mari in acvariu, putand chiar sa si omoare vietatile din el.

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro