Dupa ce ti-ai ales pestisorii, acvariul, si l-ai dotat cu toate cele necesare vietuirii alaturi de tine, trebuie sa te gandesti la aspectul acvariului. Fie ca ii adaugi plante sau accesorii, ca orice alta locuinta, casa pestisorilor trebuie sa fie amenajata cu bun gust.

Din fericire, oferta pentru plante sau accesorii este extrem de bogata, iar preturile acestora sunt mici, de la 10 lei, la maxim 100 lei. Plantele de acvariu sunt un element esential, atat estetic cat si functional. Acestea le vor oferi pestilor impresia de „ acasa” si vor imbogati vizual acvariul.

Iata cateva plante interesante care ar putea sa iti faca cu ochiul pentru amenajarea acvariului:

Crinum Calamistratum – Originara din Africa de Vest, aceasta planta este ideala pentru acvariu, deoarece este destul de mare incat sa ii dea un aer salbatic. Are niste frunze lungi, verzi si subtiri care pot creste pana la 1.2 metri lungime. Nefiind o planta foarte pretentioasa, este perfecta pentru acvariul tau. Costul unei astfel de plante poate ajunge pana la 51 de lei.

Cladophora Aegagrophila – Mai mult o bila formata din alge decat o planta, aceasta specie se gaseste in general in lacuri putin adanci, unde valurile se rotesc, lasand-o sa isi pastreze forma de sfera. Pentru a-si pastra forma in acvariu, aceasta planta trebuie mutata destul de des. Provenita din Europa si Asia, aceasta planta are cerinte scazute, motiv pentru care este foarte buna pentru acvariu. Pretul ei este intre 11-15 lei.

Crinum natans – O planta bulboasa, foarte frumoasa, care odata crescuta emana un miros frumos datorita florilor iesite la suprafata. Originara din Africa, poate sa creasca pana la 1.5 metri, iar cerintele ei sunt scazute. Ceea ce o recomanda pentru un acvariu este faptul ca, desi este planta, nu este mancata de pestii erbivori, motiv pentru care va ramane intacta si va avea o durata lunga de viata.

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro