Cand amenajezi un terariu, trebuie sa te gandesti la modalitatea prin care poti sa ii oferi animalului gazduit un mediu cat mai apropiat de cel natural. Introducerea plantelor in interiorul terariului este o solutie foarte buna pentru asta. Ramane de vazut ce plante se inteleg cel mai bine cu reptilele. Poti alege intre plante artificiale sau plante naturale, fiecare are avantaje si dezavantaje si fiecare ii poate crea reptilei un ambient placut.

Iata cateva solutii de plante artificiale, care pot fi companioni excelenti pentru reptila ta:

Saguaro Cactus – Este un cactus din plastic, care recreaza perfect mediul de viata necesar reptilelor si amfibienilor;

Croton Medium – Este o alta planta artificiala creata din plastic, care e folosita in deosebi pentru crearea ascunzatorilor, asadar se va intelege perfect cu locatarul terariului;

Liana Exo Tera Jungle – O liana cu o lungime de 2 metri, care creaza un mediu excelent pentru animalele obisnuite sa traiasca in jungla si sa se catere;

Avantajele plantelor artificiale sunt ca nu necesita ingrijire, se deterioreaza greu si nu reprezinta un pericol pentru animal. In schimb, sunt mult mai scumpe decat cele naturale, dau aspect de artificial si nu intotdeauna arata foarte bine.
Daca nu esti adeptul plantelor artificiale, exista si cateva plante naturale indicate pentru terarii. Acestea au, de asemenea, atat beneficii cat si dezavantaje. O planta naturala va oxigena bine terariul si va da impresia de natural. De asemenea, este mai ieftina decat una artificiala. In schimb, plantele naturale necesita ingrijire, iar daca se achizitioneaza fara o atentie sporita, acestea pot fi daunatoare pentru animale, putand chiar sa le otraveasca.

Atentie foarte mare cand cumperi o planta, sa nu fie ascutita, pentru a nu rani animalul. Daca se raneste, este foarte greu sa se intervina, mai ales la nevertebrate.

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro