Daca ai o reptila, trebuie sa stii ca iluminarea este un element esential pentru ea. Pentru a pastra reptilele sanatoase, trebuie sa reusim sa reproducem cat mai aproape de natural mediul lor de viata, altfel riscam sa se imbolnaveasca. Acest mediu de viata include, evident, si o lumina cat mai buna.
Cat de utila este lumina pentru o reptila?
Lumina ajuta reptila sa aiba mai multe functii. In primul rand, ii indica ciclul zi-noapte, in al doilea rand o ajuta pentru o mentinere a acuitatii vizuale.  De asemenea, o lumina cat mai naturala ii confera reptilei o stare de bine si o ajuta la sintetizarea vitaminei D3 si la fixarea calciului in oase. Coloritul ei este de asemenea influentat in mod direct de lumina, motiv pentru care, un iluminat cat mai bun este un element esential.
Singura sursa de lumina artificiala, care reuseste sa recreeze destul de bine undele UV si Infrarosu, extrem de necesare reptilelor, este becul cu vapori de mercur, care este mult prea puternic pentru terariile mici si medii.
Din pacate, cea mai folosita sursa de caldura si de lumina pentru terarii este cea cu bec incandescent, insuficient pentru majoritatea reptilelor si motiv pentru care foarte multe ajung sa se imbolnaveasca. 
Daca doresti sa ii oferi reptilei tale toate conditiile, trebuie sa ii amenajezi terariul incat totul sa para cat mai natural. Daca ai un terariu mic sau mediu si un bec cu vapori de mercur nu se potriveste, exista numeroase solutii, poate nu la fel de bune, dar cu siguranta mai bune decat cea cu bec incandescent.
Iti oferim solutii de iluminare speciale pentru serpi, amfibieni sau animale nocturne, becuri pentru vietuitoare din padurea tropicala, lampi cu neon speciale pentru terarii de tip desert sau becuri ce ofera lumina nocturna, astfel incat sa nu deranjeze ciclul zi-noapte.

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro