Lumina dintr-un acvariu este de o importanta foarte mare. Atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al vietatilor si al plantelor din acvariu, lumina trebuie sa respecte anumite criterii care sa multumeasca toate partile.

Cum ne dam seama ce lumina este necesara pentru acvariul nostru?

In primul rand, trebuie sa ne gandim la pesti. Ei sunt cei mai importanti si o lumina care imita cat mai bine mediul lor natural poate sa ii faca fericiti. Exista iluminat pentru mediul marin sau iluminat pentru mediul de apa dulce. Pe langa pesti, plantele din acvariu sunt influentate direct de lumina, asadar, in momentul in care alegem lumina, trebuie sa analizam foarte bine ce avem in acvariu sau ce ne-am dori sa avem.

Al doilea amanunt important este cel estetic. Conteaza unde este pozitionat acvariul si ce activitati se desfasoara in camera respectiva. Un acvariu pozitionat intr-un dormitor trebuie sa aiba o lumina care sa nu deranjeze somnul, in timp ce un acvariu pozitionat intr-o camera de zi poate accepta mai multe feluri de lumina. In plus, IRC (indicele de redare al culorilor) este foarte important in cazul in care doriti sa scoateti in evidenta culorile pestilor.

Ce optiuni avem in achizitia iluminarii?

Cele mai intalnite variante de iluminare sunt lampile cu neon. Acestea se impart in lampi cu neon  pentru apa dulce, pentru apa marina sau lampi cu neon speciale pentru cresterea plantelor.

De asemenea, un succes mare il au si lampile cu prindere direct pe sticla acvariului sau capacele cu iluminare.

O alta optiune pentru iluminarea acvariului sunt reflectoarele, care pot fi pozitionate in afara sau chiar in interiorul acvariului, in anumite cazuri.

Preturile pentru accesoriile dedicate iluminarii incep de la 20 de lei pentru lampile cu neon dedicate acvariilor mici si mijlocii si ajung pana la cateva mii de lei, pentru capacele cu iluminare dedicate acvariilor mari.

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro