In cazul in care detii o rozatoare, igiena acesteia trebuie sa fie extrem de importanta pentru tine, deoarece o igiena care lasa de dorit poate duce la imbolnavirea animalului si, in cazuri mai urate, la imbolnavirea ta. In momentul in care achizitionezi un astfel de animalut, asigura-te ca stii toate detaliile despre ingrijirea si despre igiena lui si ca ii cumperi toate produsele de care are nevoie.
Unul dintre cele mai importante produse cand vine vorba de igiena, este Talasul. Acesta este, practic, covorasul pe care rozatoarea se va plimba, in care se va ascunde si in care isi va face nevoile. Tinand cont ca este un element in care se fac atatea activitati, este necesar sa fie schimbat cel putin o data la 2-3 zile. Perioada poate sa fie si ceva mai mare, dar acest lucru il decizi in functie de marimea custii si in functie de numarul locatarilor. Pretul pentru un sac de talas este foarte mic, in general nedepasind 20 de lei pentru 60 de litri. Daca vrei, insa, variante cu diverse arome, care sa improspateze camera, poti opta pentru un asternut igienic care sa coste cateva zeci de lei pentru 6 litri.
Pe langa schimbarea frecventa a talasului, poti opta si pentru spray-uri dezinfectante. Acestea costa 20-30 de lei si au rolul de a improspata custile si de a mentine atmosfera una cat mai sanatoasa.
In ceea ce priveste ingrijirea propriu zisa a animalutului, in functie de specia lui, acesta trebuie ingrijit cu o mai mare sau o mai mica atentie. Daca ai iepuri, cobai sau porci de guineea, acestia au blanita destul de mare si de stufoasa, deci vor avea nevoie de o perie cu ajutorul careia sa o poti descalci. Tot pentru blana, poti opta pentru achizitia unor sampoane speciale, care o vor lasa moale si stralucitoare.
O alta problema a rozatoarelor sunt dintii. Daca nu sunt tociti cum trebuie, acestia pot creste foarte mult si pot deranja. Din acest motiv, este indicat sa achizitionezi betisoare pentru dentitie, care sa le dea de lucru si sa le toceasca dintii.

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro