Desi cea mai mare parte a igienei a unei pasari este facuta chiar de ea, trebuie sa ai grija sa ii asiguri anumite elemente, care o vor ajuta sa isi pastreze colivia curata si sa se simta bine. Pentru a-i asigura igiena, trebuie cel putin o data pe saptamana sa ii faci curat si sa optezi pentru achizitionarea urmatoarelor produse:

Solutii de curatat.  Vei gasi diverse spray-uri pentru igienizarea coliviilor, care pe langa faptul ca nu sunt toxice pentru pasari, emana un miros natural si placut. De asemenea, poti opta pentru produse de ingrijire a penajului sau de relaxare a muschilor. Una dintre solutii ar fi achiztia sarii de baie pentru pasari, care are mai multe roluri: curata pielea si penele si relaxeaza muschii. In momentul in care faci curatenie in colivie, ai grija sa nu o speli cu sapun sau detergent, deoarece pot fi extrem de daunatoare pentru locuitorul acelui spatiu;

Nisip. Achizitia unor saculete cu nisip este ideala pentru orice pasare si are mai multe roluri. Poti sa il folosesti pe post de asternut igienic, in asa fel incat sa absoarba tot ceea ce lasa pasarea deoparte in momentul in care isi face nevoile, poate sa absoarba umiditatea din colivie si poate fi un bun generator de vitamine si calciu. Oferta de nisip pentru pasari este extrem de mare si diversificata. In functie de preferinte, vei gasi variante extrem de frumos mirositoare si variante care au rolul de a incanta orice pasare.

Igienizarea coliviei si a pasarii din aceasta nu este o activitate optionala si reprezinta o obligatie a unui crescator, daca acesta doreste ca pasarea pe care o detine sa fie sanatoasa si sa traiasca cat mai mult.


 

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro