Daca nu esti adeptul animalelor foarte des intalnite, cum sunt cainii, pisicile sau poti intotdeauna opta pentru cele din categoria teraristica: serpi, soparle, scorpioni, tarantule sau broaste testoase.
Daca hrana pentru un caine este intalnita in toate hypermarketurile si in toate magazinele de cartier, hrana pentru taratoare este mai deosebita:
Broscutele testoase de apa, spre exemplu, prefera sa manance pestisori. Pentru a avea grija de ele, trebuie turnat periodic in apa Nutrafin Neutral, un bloc mineral care are rolul de a le intari carapacea. De asemenea, broscutele mai au inclusi in meniu si creveti sau diverse amestecuri facute special pentru ele. Testoasele terestre, in schimb, prefera betisoare create special din proteine de peste sau raci marini. Chiar daca broasca ta este carnivora, de cel putin 2 ori pe saptamana trebuie hranita si cu frunze de salata, pe care le mananca cu cea mai mare placere.
Daca te hotarasti asupra unei reptile, ai foarte multe variante de a o hrani, in functie de tipul de reptila pe care il ai.
Daca este o soparla, ii poti oferi hrana vie, de la viermisori pana la greieri sau gandaci, sau ii poti da hrana mai putin vie, care combina exact vitaminele si mineralele de care are nevoie animalul tau. Majoritatea soparlelor sunt insectivore, asadar, cel mai bun meniu pentru ele este format din greieri, gandacei sau diverse larve ale insectelor.
Daca ai insa un serpisor, deciziile sunt mai grele. Fiind animale carnivore si, in acelasi timp animale pradatoare, trebuie sa te hotarasti daca ii oferi hrana vie (soricei) sau hrana moarta (rozatoare congelate). Desi multi crescatori de reptile considera hrana vie mai naturala pentru serpi, cei din captivitate nu au neaparata nevoie de aceasta hrana vie. Astfel de mancare ii poate chiar rani, mai ales daca au trait toata viata in captivitate si nu sunt obisnuiti cu vanatul.
Cea mai buna varianta pentru serpii din captivitate este hranirea lor cu rozatoare congelate.

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro