Pe langa importanta evidenta a pestilor din acvariu (pentru ei achizitionezi toate nebuniile), o importanta foarte mare o au si plantele. Daca te hotarasti asupra unor plante vii in detrimentul unora de plastic (o mare greseala pe care o fac unii posesori de acvariu), va trebui sa ai grija si de ele, pentru a creste frumos si sanatos.

Unul din elementele cele mai importante pentru plante este fertilizantul. Fertilizantii completeaza necesarul de nutrienti pentru plante, nutrienti pe care in mod normal ii gasesti in mediul acvatic, insa fiind vorba de un acvariu si de un mediu creat artificial, acestia trebuie introdusi fortat.

Oferta de fertilizanti este destul de vasta iar achizitia acestora se face in functie de mai multe criterii. Criteriul principal este tipul plantelor care traiesc in acvariul tau. In functie de planta si de necesitatile ei, vei sti ce fertilizanti trebuie sa cumperi.

Exista fertilizanti care contin micronutrienti, fertilizanti care au o concentratie mare de fier, fertilizanti ce ofera carbon sau fertilizanti ce ofera fosfat plantelor tale, aceste elemente chimice fiind foarte importante pentru o dezvoltare sanatoasa si corecta a vegetalelor.

Dupa ce ai aflat de ce anume au nevoie plantele tale, trebuie sa te hotarasti asupra modului in care le vei livra fertilizantii. Si aici oferta este destul de vasta: exista fertilizanti sub forma de pastile, fertilizanti lichizi sau fertilizanti sub forma de sticksuri care se pun in substrat.

Daca nu te descurci, intotdeauna poti intreba un specialist in domeniu, care va sti ce sa iti recomande, in functie de acvariul pe care il ai, de pesti si, evident, de plantele din acvariu.

Preturile pentru fertilizanti difera in functie de utilitatea lor si de marime. Acestea incep de la cativa lei si pot ajunge la cateva sute de lei pentru fertilizanti la sticle de 5 litri.

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro