Ca orice alta vietate, intr-un anumit punct al vietii, pasarile tind sa se imbolnaveasca. Cele care au norocul de a fi crescute de catre o persoana grijulie, pot scapa de anumite boli, cu ajutorul produselor farmaceutice pentru pasari, care se gasesc in diverse variante.
Cele mai intalnite produse farmaceutice sunt vitaminele, care reusesc sa completeze toata alimentatia pasarii si sa ii ofere toti nutrientii necesari pentru un trai sanatos. Poti opta pentru un complex multivitaminic care contine aminoacizi si care este dedicat atat pasarilor de colivie cat si celor libere. In cazul in care ai pasari exotice, poti opta pentru suplimente nutritive dedicate in exclusivitate lor. De asemenea, ii poti oferi pasarii tale calciul de care are nevoie, prin tablete solubile in apa. Pe langa rolul nutritiv, vitaminele mai pot ajuta si la eliminarea anumitor stari precum stresul, apatia sau anorexia, fiind totodata elemente necesare oricarei pasari.
O alta categorie de produse farmaceutice este reprezentata de medicamente. Acestea au rolul de a vindeca anumite boli pe care pasarile le dezvolta. Spre exemplu, carbosanul absoarbe toxinele din intestine si are un efect foarte puternic impotriva diareei. In cazul in care pasarea are paraziti, poti opta pentru diverse bete antiparazitare care le scapa imediat de musafirii nepoftiti sau pentru anumite spray-uri cu acelasi efect.  
Produsele medicamentoase pentru pasari sunt de o varietate foarte mare si acopera foarte multe boli. In momentul in care pasarea ta este bolnava si trebuie sa ii oferi medicamente, cel mai indicat este sa consulti un medic veterinar, care iti va spune exact care este varianta de care are nevoie. De asemenea, este posibil sa stie si cel care iti vinde produsele, insa cel mai indicat este medicul.

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro