Sursa de CO2 este un element foarte important pentru acvariu, mai ales daca acesta este unul destul de mare si complex. Desi foarte multi cred ca dioxidul de carbon este daunator pentru pesti, in cantitati moderate acesta poate pastra un acvariu la standarde ridicate.

Ce trebuie sa stii despre echipamentele CO2?

  • Sunt ideale pentru acvariile care contin plante. Dupa cum stii, pentru a se putea dezvolta si pentru a avea puterea de a produce suficient oxigen pentru pesti, plantele trebuie sa consume CO2.
  • Ajuta la reducerea pH-ului din acvariu, lucru esential pentru anumiti pesti care nu pot trai cu o concentratie de pH mai mare de 6.5.

Ce contine o instalatie de CO2?

Cand te hotarasti sa achizitionezi o astfel de instalatie, trebuie sa ai in vedere faptul ca nu este tocmai ieftina si trebuie achizitionate mai multe parti esentiale. In primul rand, trebuie sa ai o butelie de CO2, pe care o gasesti cu preturi cuprinse intre cateva zeci de lei si cateva sute de lei. In al 2-lea rand, este important sa ai un reductor de presiune. Acesta poate fi gasit la 3-400 de lei. Un echipament CO2 mai trebuie sa contina o valva de siguranta care sa se deschida pentru a elimina presiunea in cazul intamplarilor nedorite,  un numarator de bule prin care poti sa vezi exact cate bule intra in apa, un reactor de CO2, care dizolva bulele in apa, o valva electromagnetica care este conectata la controlorul de pH si la curent, o sonda pH si un controlor de pH, o piesa extrem de importanta care calculeaza nivelul de PH din apa si poate opri sau porni instalatia atunci cand are sau nu mai are nevoie de CO2.

Toate acestea au preturi situate intre cateva zeci de lei si cateva sute de lei si sunt foarte importante pentru acvariu. 

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro