Fie ca vorbim de soricei, hamsteri, porci de guineea sau iepurasi, absolut toate rozatoarele au nevoie de activitate si de miscare continua, pentru a-si mentine corpul sanatos si pentru a fi fericite. Cum in captivitate acest lucru este aproape imposibil, deoarece traiesc in custi destul de mici, care nu le permit o miscare libera, trebuie sa te gandesti la solutii alternative pentru a le asigura starea de bine.
Ce optiuni ai ?
In primul rand, daca ai posibilitatea, este indicat sa le iei o cusca cat mai mare, care sa le permita miscarea naturala. Este adevarat, de cele mai multe ori, o astfel de cusca nu este foarte estetica si poate sa fie putin deranjanta, insa castigi multumirea animalutului pe care il ingrijesti. Ai numeroase optiuni de custi, dedicate fiecarei specii in parte, foarte multe dintre ele fiind deja amenajate. Preturile pentru astfel de obiecte incep de la cateva zeci de lei si pot ajunge cu usurinta la cateva sute de lei.
Achizitioneaza-i cat mai multe jucarii. Optiunile sunt foarte variate si sunt dedicate fiecarui animalut in parte. Poti opta pentru roti care sa incante orice hamster si soricel sau poti alege morcovi din lemn care sa ajute orice iepuras sa isi toceasca dintii. De asemenea, poti achizitiona ascunzatori sau jucarii sub forma de sfera care vor ajuta in delectarea hamsterilor.
Amenajeaza-i locul cat mai placut. Este foarte important ca locul in care sta rozatoarea pe care o detii sa fie cat mai bine amenajat si cat mai curat. Analizeaza foarte bine tot ceea ce iti ofera piata in acest domeniu si achizitioneaza cat mai multe lucruri care te-ar putea ajuta. Ai grija, totusi, sa nu faci din cusca un loc extrem de aglomerat, deoarece ajungi la o alta extrema. Este indicat sa faci curat si sa schimbi talajul, cel putin o data la cateva zile.

Parteneri


Accesorii-Acvariu.ro
AllPetShop
animal-shop
Animalul Fericit
animax.ro
aquariumshop.ro
arcaanimalelor.ro
elefant.ro
eMag
GralShop.ro
happypets.ro
HomePets.ro
LifePet.ro
nevertebrate.ro
OnlinePet.ro
pentruanimale.ro
Pet Magazine
Pet365.ro
Petissimo.ro
PetLife
petmagia.ro
PetMart
PetShop4You
petshopexpres.ro
Pro-aquarium.ro
Tropheus
Tropheus.ro
VFT Cichlids
Zoofast
Zoomania
zooplus.ro